
Maliye Bakanı Şimşek, kapsamlı ve objektif bir performans değerlendirme sisteminin, 1 Ocaktan itibaren hayata geçirileceğini açıkladı.***
ANKARA - Güliz Demircan Yücel
Bakan Mehmet Şimşek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Vergi Denetim Kurulunun, 10 Temmuz 2011 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan 646 sayılı KHK ile vergi incelemelerinde çok başlılığı önlemek, uzmanlaşmayı sağlamak ve Maliye Bakanlığının denetim ihtiyacını karşılamak amacıyla Vergi Denetim Kurulu Başkanlığının kurulduğunu kaydetti.
Performans sisteminin, vergi müfettişlerinin, işlerini yaparken mükellefin hak ve hukukunu gözetmesine, mükelleflere karşı nazik, ölçülü davranmalarına katkısı olacağını belirten Şimşek, ''Performansları belli bir standardın üzerinde olan Kurul mensuplarının, liyakat sistemine dayandırılarak, meslek içinde ilerleme ve yükselmelerinin kriterleri de belirlenecek'' dedi.