
Ağrı'nın Patnos ilçesi ile Bitlis'te, Van'daki depremlerden zarar görenlerin kredi borçları ertelendi.***
ANKARA
Bitlis'te yaşanan don afeti ile Van'da meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören ve düşük faizli kredi borçları ertelenen gerçek ve tüzel kişilere, Ağrı'nın Patnos ilçesindekiler ile Bitlis'tekiler de eklendi.
Bakanlar Kurulunun konuya ilişkin kararı Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Buna göre, Van'da meydana gelen deprem nedeniyle zarar gören Bitlis ve civarı ile Ağrı'nın Patnos ilçesindeki gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından, esnaf ve sanatkarların ise Esnaf ve Sanatkarlar Kredi ve Kefalet Kooperatifleri kefaletiyle veya doğrudan Halk Bankası tarafından düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kararları kapsamındaki kredi borçları, 24 Ekim 2011 tarihli Bakanlar Kurulu kararı ile belirlenen usul ve esaslar çerçevesinde ertelendi.
Ayrıca 4- 14 Kasım 2011 tarihleri arasında Bitlis ile Ağrı'nın Patnos ilçesinde meydana gelen don afetine maruz kalan ve söz konusu afet nedeniyle ekilişleri, ürünleri, hayvan varlıkları, tesisleri veya seralarının en az yüzde 30 ve üzeri zarar gördüğü tespit edilen ve Çiftçi Kayıt Sistemine (ÇKS) kayıtlı gerçek ve tüzel kişi üreticilerin, Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatiflerine olan düşük faizli kredi kullandırılmasına ilişkin Bakanlar Kurulu kapsamındaki kredi borçları da 1 yıl süreyle ertelendi.