
Nihat Ergün, Arap ülkeleriyle ticaret hacmini 33 milyar dolardan 5 yıl içerisinde 100 milyar dolara çıkarmak istediklerini söyledi.***
İSTANBUL
Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen Türk-Arap Sanayi İşbirliği Konferansı'nın açılışında konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Nihat Ergün, Türkiye'nin 2002 yılında Arap ülkeleriyle gerçekleştirdiği ticaret hacminin son derece düşük seviyelerde olduğunu belirterek, ''Bugün bu rakamın 33 milyar dolara ulaştığını görüyoruz. Bu rakamı, önümüzdeki 5 yıl içerisinde 100 milyar dolara çıkarmalıyız'' dedi.
Ülkeler arasındaki ekonomik ilişkilerin gelişmesinin, bölgenin istikrar kazanması açısından çok önemli olduğunu ifade eden Ergün, bu bölgenin istikrar kazanmasının, ülkelerin gerçek potansiyelini açığa çıkarmasını sağlayacağını söyledi.
Ergün, ''Suriye ile Türkiye arasında geçici olarak ticaretinde ve yürüttüğü faaliyetlerde gerilemeler olabileceğini belirterek, ''Ama Suriye'de durumun kısa zamanda stabil hale gelmesi ile ticari bağlar ve diğer münasebetler hareketlenecektir'' dedi.
Ergün, taşımacılıkta eğer bir sorun olursa, sektörle bu konuyu masaya yatırarak alternatifleri tek tek değerlendireceklerini söyledi.