Ekonomi

Al Sharq Forum Başkanı Khanfar: Bence Türkiye çok Türk

Al Sharq Forum Başkanı Khanfar "Bence Türkiye çok Türk. Dinamik olabilmek için, ilerleyebilmek için çok Türk… O yüzden açılmanız lazım. Daha fazla yeteneği çekmeniz lazım. Çünkü yaratıcılık çeşitlilikle beslenir." dedi.

Sümeyye Dalkılınç  | 04.05.2017 - Güncelleme : 04.05.2017
Al Sharq Forum Başkanı Khanfar: Bence Türkiye çok Türk

Istanbul

İSTANBUL

Al Sharq Forum Başkanı Wadah Khanfar, bu yıl "Türkiye Geleceğini Yeniden Tasarlıyor" ana temasıyla gerçekleştirilen Forum İstanbul 2017 kapsamında düzenlenen "Dünyada ve Türkiye'de Yeni Dönem" başlıklı oturumda, dünyada jeopolitik anlamda çok belirsiz bir dönemden geçildiğini söyledi.

Khanfar, dünyada bir milliyetçilik artışı, anti-globalleşmeye yönelik bir duygusal yaklaşım olduğunu kaydetti.

"Türkiye kendisini çekim noktası haline getiremez mi?" diye soran Khanfar, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Bence Türkiye çok Türk. Dinamik olabilmek için, ilerleyebilmek için çok Türk… O yüzden açılmanız lazım. Daha fazla yeteneği çekmeniz lazım. Çünkü yaratıcılık çeşitlilikle beslenir. İşte bu sizin için, gelecek için çok faydalı olabilir."

"Gelecek şimdi başlıyor, 2023'te değil"

Bosphorus Energy Club Başkanı Mehmet Öğütçü de olanlara bakarak gelecek 10 yılda ne olacağını tahmin etmenin mümkün olmadığını kaydetti.

"Gelecek şimdi başlıyor, 2023'te değil." diyen Öğütçü, geleceğin bugünden başlayarak inşa edilmesi gerektiğini, bunun da ancak serbest düşünen, özgür kafalı, korkmayan, sinmeyen, bildiklerini ve birikimlerini ortaya koyan insanlarla yapılabileceği değerlendirmesinde bulundu.

Öğütçü, "Türkiye'nin dünyanın en büyük 10 ekonomisinden birisi olması önemli bir şey değil. Dünyada yaşanabilir en iyi 10 yer arasında olması lazım ki, başka yerlerden bize insan sermayesi gelsin." diye konuştu.

"Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz" 

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi ise içinde bulunulan dönemin dünyada yeni dengelerin oluştuğu bir dönem olduğunu söyledi.

Özellikle yakın coğrafyaya bakıldığında Türkiye olarak geleceği şekillendiren çok önemli gelişmeler yaşandığına işaret eden Büyükekşi, "Ancak, çevre ülkelerde yaşanan tüm olumsuzluklara ve küresel büyümedeki yavaşlamaya rağmen, 2023 hedeflerimize doğru emin adımlarla ilerliyoruz." dedi.

Büyükekşi, Türkiye'nin hem iyiliğin bölgede hakim olmasında, hem de kötülüğün bu coğrafyadan uzaklaştırılmasında gereken güç ve kararlılığa sahip olduğunu dile getirdi.

"Doğru bildiğimiz, iyi olduğuna inandığımız adımları atmaya, kendi geleceğimizi kendimiz tasarlamaya devam edeceğiz." diyen Büyükekşi, halk arasındaki tabirle, "Kendi göbeğimizi kendimiz keseceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Büyükekşi, TİM olarak 2017 yılına çok büyük beklentilerle girdiklerini, geçen yıl yaşanılan zorlukların aksine, bu yıl ihracatın sıçrama yapacağını ifade ettiklerini anımsattı.

Muhabir:Sümeyye Dalkılınç

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın