
Afganistan'ın Cevizcan Valisi Mohammad Aleem Saaie, ülke olarak şu anda ihtiyaç duydukları en önemli yatırım alanının madencilik olduğunu söyledi.***
ANKARA - Recep Demir
Türkiye Ekonomi Politikaları Araştırma Vakfının (TEPAV) düzenlediği ''Afganistan Yerel Yönetimlerinin Yabancı Yatırımları Bakışı'' konulu toplantıya katılan Saaie, toplantının ardından AA muhabirinin sorularını yanıtladı.
Türk firmaları için bütün kapıları ardına kadar açmalarına rağmen Afganistan'daki madencilik yatırımlarına adeta seyirci kaldıklarını ifade eden Saaie, ''Bu yatırımları ABD ve Çin firmaları yaparken, Türkler güvenlik endişesiyle büyük yatırımlara girmek istemiyor'' dedi.
Saaie, ''Türk firmalarının şunu bilmesini istiyorum. Afganistan'da bir karışıklık olsa bile onlar işlerini yapmaya devam edebilir. Çünkü Afgan halkı Türkleri çok seviyor'' diye konuştu.
En çok izlenen Türk dizisi
Afganistan'da Türk dizilerinin izlenmediği bir evin neredeyse bulunmadığını dile getiren Saaie, ''En çok da Kurtlar Vadisi Pusu izleniyor. Ben de bu dizinin sıkı bir takipçisiyim'' dedi.