Dolar
38.86
Euro
43.47
Altın
3,216.53
ETH/USDT
2,374.10
BTC/USDT
102,900.00
BIST 100
9,668.36
Ekonomi, arşiv

Açıkta baharat satışına sınırlama

Ambalajsız baharat; pazar, kasap ve manav gibi yerlerde satışa sunulamayacak. Kırmızı pul biberdeki tuz ve bitkisel yağ oranı azaltılacak.

24.03.2013 - Güncelleme : 24.03.2013
Açıkta baharat satışına sınırlama

ANKARA 

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Bakanlık baharat tebliğinde değişikliğe gidiyor. Yayımlanmak üzere Başbakanlığa gönderilen düzenlemeyle, ambalajsız olarak satışa sunulan baharatların satış yerlerine yeni hijyen kuralları getiriliyor.
 
Buna göre; baharatların ambalajsız olarak satışa sunulduğu yerlerde bütün sorumluluk, tespit edilen gıda satış yerine veya toplu tüketim yerine ait olacak. Dökme satış olarak adlandırılan ambalajsız satış durumunda baharat, gıda kodeksine uygun malzemeden yapılmış ambalaj malzemesi içinde kapalı olarak, güneş ışığına maruz kalmadan ve ortam koşullarından gelebilecek olası bulaşmalara engel olacak şekilde sergilenecek. Ayrıca dökme baharat pazar, kasap ve manav gibi yerlerde satışa sunulamayacak.

Baharat karışımlarına, miktarı artırmak amacıyla, ürünlerin kendi doğasından gelen nişasta hariç olmak üzere nişasta, irmik, razmol, kepek ve benzeri dolgu maddeleri katılamayacak.
Tebliğ ile ayrıca kırmızı pul biberdeki tuz, yüzde 22 oranında azaltılarak yüzde 9'dan yüzde 7'ye, bitkisel sıvı yağ miktarı ise yüzde 25 oranında azaltılarak yüzde 8'den yüzde 6'ya düşürülüyor.

 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın