
İstanbul Boğazı'na inşa edilecek 3. köprünün yapımı için ihale takviminin başladığı günden bugüne kadar yerli ve yabancı 9 yatırımcı grubu şartname aldı.***
ANKARA - Hamdi Ateş
AA muhabirinin, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı yetkililerinden aldığı bilgiye göre, 28 Ocak'ta ilana çıkılan ve Yap-İşlet-Devret (YİD) modeli ile inşa edilecek köprü ihalesine katılmak için İtalya'dan Astaldi, Güney Kore'den POSCO, Park Holding, MAPA, STFA, Güriş, Atlı Makina, Yapı Merkezi ve Cengiz İnşaat şartname aldı.
5 Nisan'da yapılacak ihale için yerli ve yabancı şirketler ihale dokümanlarını inceleyerek şartname almaya devam ediyor. Bu çerçevede, İspanya'dan OHL, Japonya'dan Mitsubishi, Avusturya'dan Porr, İtalya'dan Vinci, Japonya'dan IHI, Obayashi ve Kajima ile Portekiz'den Motogrill şirketleri ihale dokümanlarını inceledi.