Dolar
32.37
Euro
34.97
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,547.60
BTC/USDT
70,117.00
BIST 100
9,137.87
Eğitim

YTB'den dünyanın dört bir yanına kütüphane projesi

YTB, "Anadolu Okuma Evi" Projesi ile yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkçe kaynaklara kolay erişebilmesi ve ana dil yeterliliklerini arttırmasını hedefliyor.

Nazlı Yüzbaşıoğlu  | 11.08.2019 - Güncelleme : 11.08.2019
YTB'den dünyanın dört bir yanına kütüphane projesi

Ankara

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB), "Anadolu Okuma Evi" Projesi ile yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkçe kaynaklara kolay erişebilmesi ve ana dil yeterliliklerini arttırması için birçok ülkede kütüphane açıyor.

YTB'den yapılan yazılı açıklamaya göre, "Anadolu Okuma Evi" Projesi ile dünyanın dört bir yanında oluşturulan kütüphaneler aracılığıyla yurt dışında yaşayan vatandaşların Türkçe yeterliliklerini arttırması ve kültürel aidiyetlerini koruması hedefleniyor.

Proje çerçevesinde vatandaşların yoğun yaşadığı bölgelerde sivil toplum kuruluşları, yerel yönetimlere ait merkezler ve üniversiteler bünyesinde Türkçe kütüphaneler oluşturuluyor.

Mevcut kütüphanelerin de zenginleştirildiği proje kapsamında halihazırda 7 ülkede 30 Anadolu Okuma Evi kuruldu.

Buna göre Almanya'da 12, Hollanda ve Fransa'da dörder, ABD ve Avusturya'da üçer, Belçika ve Avustralya'da ikişer kütüphanenin aktif şekilde kullanıldığı belirtildi.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın