Dolar
32.48
Euro
34.73
Altın
2,337.94
ETH/USDT
3,134.00
BTC/USDT
63,738.00
BIST 100
9,915.62
Eğitim, arşiv

Üniversiteye Osmanlı-Selçuklu tarzı kampüs 

Yeni bilim merkezi olacak Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin Esenboğa kampüsündeki tüm fakülteleri Osmanlı-Selçuklu mimarisinde inşa edilecek

18.05.2012 - Güncelleme : 18.05.2012
Üniversiteye Osmanlı-Selçuklu tarzı kampüs 

ANKARA - Selma Kasap 

Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Doğan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, üniversitenin beş fakültesinde 740'ının Türk, 90'ının da yabancı uyruklu öğrencilerden oluştuğunu dile getiren Doğan, fen, sosyal ve sağlık bilimleri enstitüsü bünyesinde 41 programda da 450 yüksek lisans ve doktora öğrencilerinin bulunduğunu anlattı. 
Konservatuvar, yabancı diller yüksekokulu, sağlık uygulama ve araştırma, sürekli eğitim, tarih ve medeniyet araştırmaları ve uzaktan eğitim merkezi olmak üzere dört merkezlerinin de faaliyetlerine başladığını dile getiren Doğan, toplam 336 öğretim elemanıyla eğitimlerini sürdürdüklerini söyledi. 
Prof. Dr. Metin Doğan, Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin 2030'lu yıllarda dünyanın alacağı yeni duruma göre Türkiye'nin ve bölgenin etkinliğine en üst düzeyde bilimsel düzeyde katkı sağlayacak bir üniversite olmayı hedeflediğini dile getirdi.
Doğan, başta Türkiye olmak üzere Balkanlar, Kafkaslar, Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerinin gelecekteki potansiyellerini etkili bir şekilde hayata geçirmeyi ve 2023 yılı vizyonunu dünyadaki ilk 500 üniversite içinde yer almak olarak belirleyen üniversitenin tüm fakültelerinin mimarisinin de göz dolduracağını söyledi. 
Esenboğa mevkisine yeni kampüs kurma hazırlıklarını sürdürdüklerini bildiren Doğan, kampüsün 2 bin 500 dönümlük arazi üzerinde olacağını belirterek,''Kampüsümüz, Türkiye'de ilk olacak şekilde Osmanlı-Selçuklu mimarisinden özellikler taşıyacak. Böylece uluslararası üniversite olma hedefine ulaşmak için Türk kültür ve tarihini de sembolik olarak yansıtacak. Kampüsümüzün iç yapısında da modern teknolojinin getirdiği tüm yenilikler olacak. Kampüsümüz akıllı binalarla donatılacak.'' 

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın