ANKARA
Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı (ÖYP) araştırma görevlisi başvuruları, 30 Aralık'ta başlayacak.
YÖK yetkililerinden alınan bilgiye göre, ÖYP başvuruları, 30 Aralık 2014'ten itibaren Yükseköğretim Kurulu (YÖK) web sitesinden alınacak.
ÖYP'ye araştırma görevlisi olmak üzere başvuran adaylar ya da program gereğince bir ÖYP üniversitesine lisansüstü eğitim görmek amacıyla başvuran ÖYP araştırma görevlilerinin yerleştirme işlemleri, lisans genel not ortalamasının yüzde 25'i ile Akademik Personel ve Lisansüstü Eğitimi Giriş Sınavında (ALES) ilgili alanda alınan puanın yüzde 60'ı ve varsa yabancı dil puanının yüzde 15'i dikkate alınarak YÖK tarafından merkezi sistemle gerçekleştiriliyor.
Başvurular, 5 Ocak 2015'te sona erecek.
Muhabir: Selma Kasap
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
