MEB ile JICA ortaklaşa başlattığı proje kapsamında, her okul kendi Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı'nı dünya standartlarına uygun bir şekilde hazırlayacak.***
ANKARA
Milli Eğitim Bakanlığı (MEB)ile Japonya Uluslararası İşbirliği Ajansının (JICA) ortaklaşa başlattığı proje kapsamında, Marmara bölgesinden 10 pilot ilden 260 öğretmene verilen ''Okul Tabanlı Afet Eğitimi'' kapsamında, her okul kendi Afet ve Acil Durum Yönetimi Planı'nı dünya standartlarına uygun şekilde yapacak.
Projenin eğitmenlerinden Gazi Üniversitesi Deprem Mühendisliği Uygulama ve Araştırma Merkezi Uzmanı Dr. Bülent Özmen, yaptığı açıklamada, proje kapsamında 24-30 Ekim 2011 tarihleri arasında Yalova'da Marmara Bölgesinden seçilen 10 ilden 260'a yakın öğretmene okul afet ve acil durum yönetimi planlarının nasıl hazırlanması gerektiği konusunda eğitimler verildiğini söyledi.
Özmen, şu bilgileri verdi:
''Eğitim kapsamında öncelikle afetlere hazırlıklı olma, afet zararlarını en aza indirme, afet ve acil durum yönetimi planları, afet öncesi, sırası ve sonrasında neler yapılması gerektiği konusunda öğretmenlere bilgiler aktarıldı.
Proje kapsamında bütün okullar afet ve acil durum yönetimi planlarını afet olmadan önce yapacak ve bu planları tatbikatlarla uygulayarak yaşabilecekleri olumsuzlukları önceden tespit ederek önlemlerini buna göre alacaklar.
Projenin en önemli bölümü, bu planların zarar azaltma çalışmalarına öncelik verilerek yapılacak olması.''