
Ortaöğretim öğrencileri, fikirleriyle yeni anayasa yapım sürecine katkıda bulunacak.***
ANKARA - Hande İlbeyi/Sarp Özer
TBMM Başkanlığı ve Anayasa Uzlaşma Komisyonu ile MEB'in ortaklaşa yürüttüğü ''Demokrasi Eğitimi ve Okul Meclisleri Projesi'' kapsamında ortaöğretim öğrencileri fikirleriyle yeni anayasa yapım sürecine katkıda bulunacak.
Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Öğrencilerimizin nasıl bir anayasa hayal ettiklerini, bir anayasadan ne beklediklerini anlatacakları bir makale yarışması tertip ediyoruz'' dedi.
Buradaki temel maksadın, çocuğun bilimsel anlamda bir makale yazması olmadığını belirten Dinçer, "Bir çocuk veya bir genç anayasada neyi görmeyi istiyor, bunu görmek istiyoruz" diye konuştu.
Yarışma, Türkiye genelinde 9 bin 281 ortaöğretim kurumunda 4 milyon 748 bin 610 öğrenciye açık olarak gerçekleştirilecek. Okul müdürlüklerince öğrencilere yarışmayla ilgili yapılacak duyurunun tarihi 6 Ocak 2012, makalelerin okul müdürlüklerine teslim tarihi ise 6 Şubat 2012 olarak belirlendi.