
Yoğun kar yağışı nedeniyle Adıyaman, Hakkari ve Muş'un bazı ilçelerinde eğitime ara verildi.***
ANKARA
Adıyaman'ın Besni Kaymakamı Gürkan Demirkale, kar yağışı nedeniyle oluşacak aksaklıkları göz önünde bulundurarak ilçe genelinde eğitime 2 gün ara verdiklerini bildirdi.
Sincik ilçesi ve köylerinde, Gerger ilçesi ile köylerinde de eğitime 3 gün ara verildiği, kapalı 15 köy yolunun açılmasına yönelik çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.
Gölbaşı ilçesi ve köylerinde eğitime 3 gün ara verildiği öğrenildi.
Adıyaman'ın Çelikhan ilçesinde dünden beri devam eden kar yağışı nedeniyle taşıma merkezli İzci ve Yeşiltepe ilköğretim okulları ile yolları kardan dolayı kapalı olan Mutlu, Karagöl, Fatih ve Taşdamlar ilköğretim okullarında 3 gün süreyle eğitime ara verildi. İlçede 16 köyün yolu ulaşıma kapalı bulunuyor. Çelikhan Kaymakamı Murat Uz, ilçe merkezi ve Pınarbaşı beldesinde eğitime devam edildiğini belirtti.
Hakkari Milli Eğitim Müdürü M. Sena Yakut, yoğun kar yağışı nedeniyle Yüksekova ve Şemdinli ilçelerindeki ilk ve orta dereceli okullarda eğitime 1 gün ara verildiğini bildirdi.
Sivas, Tokat ve Malatya'nın bazı ilçelerinde 1 gün, Bitlis'te de 2 gün eğitime ara verildi.
Muş'un Varto Kaymakamı Ahmet Günaydın, ilçe merkezine bağlı 93 köy yolunun ulaşıma kapandığını, bu nedenle eğitime bugün öğleden sonra başlamak üzere 2,5 gün ara verildiğini belirtti.
Varto merkez ve köylerinde yoğun kar yağışının aralıksız devam ettiğini kaydeden Günaydın, ''Ekipler yol açma çalışmalarına devam ediyor. Yollarımız açıldıktan sonra eğitime kaldığı yerden devam edilecek'' dedi.