
76 öğretmenin yaşamını yitirdiği Van ve Erciş'te yarın Öğretmenler Günü hüzünlü geçecek.***
ERCİŞ
Erciş'te 61, Van merkezde de 15 öğretmen olamak üzere toplam 76 öğretmenin yaşamını yitirmesi nedeniyle bu yıl deprem bölgesinde kutlama programları yerine anma etkinlikleri yapılacak.
Bu çerçevede İstanbul Beşiktaş Kaymakamlığı Milli Eğitim müdürlüğü sorumluluğunda yürütülen ''24 Kasım 2011... Bizimlesiniz'' adlı proje ile depremde yitirilen öğretmenlerin aileleri, meslektaşları ve öğretmenleri tarafından ziyaret edilerek, yalnız olmadıkları mesajı verilecek.
Proje koordinatörü Etiler Rüştü Akın Kız Teknik ve Meslek Lisesi öğretmeni Hatice Sürmen, proje çalışmaları çerçevesinde, Erciş'te defnedilen 10 öğretmenin mezarları ile ailelerini, diğer meslektaşları ve öğrencilerle birlikte ziyaret ediyor.
Depremde eşi Güven, kızı Şevval Öykü ve üç aile ferdi ile birlikte enkaz altında kalarak yaşamını yitiren Erciş Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi Müdür Yardımcısı Murat İşler'in (40) mezarını bir öğrencisiyle birlikte ziyaret eden Sürmen, depremde yitirdikleri meslektaşlarını anmak ve ailelerine yalnız olmadıklarını göstermek için bu projeyi hazırladıklarını ifade ederek, şunları söyledi:
"Türkiye'nin diğer illerinde defnedilen 66 öğretmen ile Erciş'te defnedilmiş öğretmenleri ve ailelerini ziyaret edeceğiz ve onlara yalnız olmadıklarını, kaybettikleri evlatları yerine Türkiye'deki bütün öğretmenlerin onların evladı olduğu duygusunu vermek istiyoruz. Bu çalışmalar sadece 24 Kasım ile sınırlı kalmayacak. 76 öğretmenimizle ile ilgili 24 Kasımdan yola çıkarak dökümanları toplanıyor bu konuda bir belgesel oluşturulacak. 23 Ekimde kaybedilen öğretmenlere dair ayrıca bir kitap çıkacak.''
Sürmen, mezarlık ziyaretinin ardından Murat İşler'in hayatta kalan 7 yaşındaki Elif adlı kızının da bakımını üstlenen kayınvalidesi Filiz Koç'u, kaldığı çadırda ziyaret etti. Murat İşler'in mesai arkadaşı okul müdürü Erdal Dursun, Cumhuriyet İlköğretim Okulu Müdürü Nedim Bay ve Yahya Kemal Bayatlı İlköğretim Okulu Müdürü Bünyamin Laçinkaya'nın da yer aldığı ziyarette, aileye başsağlığı diledi.
Duygulu anların yaşandığı ziyarette, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle hatırlanmaktan dolayı duyduğu memnuniyeti ifade eden Koç, ''Şu an siz geldiğiniz için çok mutluyuz, ama o gün için çok kötüyüz'' dedi.