Dolar
40.65
Euro
47.11
Altın
3,363.37
ETH/USDT
3,512.30
BTC/USDT
113,721.00
BIST 100
10,746.98
Eğitim

Aday öğretmenleri yetiştirme programı başlıyor

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ilk kez uygulanan 30 bin aday öğretmeni yetiştirme programı bugün başlatılacak.

29.02.2016 - Güncelleme : 17.03.2016
Aday öğretmenleri yetiştirme programı başlıyor

ANKARA

Milli Eğitim Bakanlığınca (MEB) ilk kez uygulanan 30 bin aday öğretmeni yetiştirme programı bugün başlatılacak.

Yetiştirme programı kapsamında, yeni atanan 30 bin aday öğretmen için 35 bin danışman öğretmene yönelik eğitim seminerleri, 81 ilde tamamlandı.

Aday öğretmenlerin yetiştirme programına alınacakları il tercihleri de sonuçlandırıldı.

Hangi okulda yetiştirilmek üzere görevlendirildiklerinin açıklanmasının ardından aday öğretmenlerin yetiştirme süreci bugün başlayacak ve 31 Ağustos'a kadar sürecek. Aday öğretmenler, 31 Ağustos itibarıyla atandıkları illere gidecekler ve 1 Eylül'de görevlerine başlayacaklar.

Maaş hakları da işlemeye başlayacak

Aday öğretmenlerin maaş hakkı da bugünden itibaren işlemeye başlayacak. Aday öğretmenler, aynı zamanda tüm özlük haklarına da bugün itibarıyle kavuşmuş olacaklar. 

Aday öğretmenlerin en çok tercih yaptığı il, 3 bin 364 tercihle İstanbul olurken, ikinci il bin 838 tercihle Ankara, üçüncü il ise bin 176 tercihle İzmir oldu.

714 saatlik yetiştirme süreci

Yetiştirme programı kapsamında, danışman eşliğinde sınıf içi, sınıf ve okul dışı faaliyet toplam 414 saat olmak üzere 14 hafta sürecek. Seminer ve kurs türü çalışmalar da 10 hafta olmak üzere toplamda 714 saatlik programdan geçecek aday öğretmenlerin yetiştirme süreci ağustos sonunda bitmiş olacak.

Muhabir: Selma Kasap

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın