Spor, Futbol, Dünyadan Spor

Arda Turan'dan Şampiyonlar Ligi'nde 'hat-trick'

Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndan lider çıkmayı garantileyen Barcelona'da milli futbolcu Arda Turan geceye damga vurdu. Arda Turan, Mönchengladbach filelerine 3 gol bırakırken bir de asiste imza attı.

07.12.2016 - Güncelleme : 07.12.2016
Arda Turan'dan Şampiyonlar Ligi'nde 'hat-trick' Fotoğraf: AA/Albert Llop

İSTANBUL

Şampiyonlar Ligi C Grubu'ndan lider çıkmayı garantileyen İspanyol Barcelona'da milli futbolcu Arda Turan geceye damga vurdu. Barcelona'nın konuk ettiği Alman ekibi Borussia Mönchengladbach'ı 4-0 yendiği maçta 3 gol atarak "hat-trick" yapan ve bir asistle oynayan milli futbolcu 74 dakika sahada kaldı.

Avrupa futbolunun kulüpler düzeyindeki bir numaralı organizasyonu UEFA Şampiyonlar Ligi'nin altıncı ve son grup maçlarının ardından Arsenal, Paris Saint-Germain, Napoli, Benfica, Barcelona, Manchester City, Atletico Madrid ve Bayern Münih son 16 turuna adını yazdırdı.

Şampiyonlar Ligi'nde A, B, C ve D gruplarında 8 karşılaşma yapıldı.

Gollere sevinmedi

İspanya Ligi'nde (La Liga) hafta sonu Real Madrid ile oynanan ve 1-1 berabere tamamlanan maç sonrası eleştirilerin hedefi olan Arda'nın, attığı 3 golün ardından da sevinmemesi dikkati çekti. Milli oyuncunun bu hareketi, İspanyol basınında kendisiyle ilgili yer alan ağır eleştirilere bir yanıt olarak yorumlandı.

Karşılaşmanın 74. dakikasında oyundaki yerini Marc Cardona'ya bırakan Arda Turan, stattaki taraftarlarca ayakta alkışlandı. 

Şampiyonlar Ligi'nde "hat-trick" yapan 3. Türk

Arda Turan, Borussia Mönchengladbach kalesine 3 gol birden göndererek, bu kulvarda "hat-trick" yapan üçüncü Türk futbolcu olmayı başardı.

Daha önce 2004-2005 sezonunda Tuncay Şanlı, Fenerbahçe'nin Manchester United'ı İstanbul'da 3-0 yendiği maçta, 2012-2013 sezonunda ise Burak Yılmaz, Galatasaray'ın deplasmanda CFR Cluj'ü 3-1 yendiği müsabakada "hat-trick" yapmışlardı.

Arda Turan, kariyerinde ikinci kez bir maçta 3 gol birden atma başarısı da gösterdi. Milli futbolcu, daha önce 4 Mayıs 2008 tarihinde Galatasaray'ın deplasmanda Sivasspor'u 5-3 yendiği Süper Lig maçında rakip fileleri 3 kez havalandırmıştı. 

Bu sene takımdaki en golcü 3. futbolcu

Bu sezon Barcelona formasıyla 7. golünü (2 İspanya Süper Kupası, 2 La Liga, 3 Şampiyonlar Ligi) atan Arda, takımında Messi (20) ve Luis Suarez'den (12) sonra en çok gol atan 3. futbolcu olup, Neymar'ı (6) geride bıraktı.

Barcelona, Borussia Mönchengladbach'a karşı aldığı galibiyet sonrasında (C) grubunu 15 puanla lider olarak tamamladı.

Beşiktaş Devler Ligi'ne veda etti

Türkiye'nin Şampiyonlar Ligi'ndeki tek temsilcisi Beşiktaş, B Grubu'ndaki altıncı ve son maçında konuk olduğu Ukrayna ekibi Dinamo Kiev'e 5-0 mağlup oldu ve üst tura çıkma fırsatını tepti. Bu sonuçla, siyah-beyazlılar UEFA Avrupa Ligi'nde mücadele edecek.

Gruptaki diğer maçta Portekiz temsilcisi Benfica ağırladığı İtalyan ekibi Napoli'ye 2-1 yenildi. Napoli bu sonuçla grubu lider tamamlarken, Benfica ikinci sırada yer aldı ve iki takımda üst tura yükseldi.

Arsenal ve PSG yoluna devam ediyor

Daha önceden üst tura çıkmayı garantileyen Fransız ekibi Paris Saint-Germain (PSG) konuk ettiği Bulgaristan'ın Ludogorets takımıyla 2-2 berabere kalırken, lider İngiliz ekibi Arsenal, deplasmanda Basel'i 4-1 yendi. Bu sonuçla, A Grubu'nda Arsenal ve PSG son 16 turuna çıkarken, Ludogorets UEFA Avrupa Ligi'nin yolunu tuttu.

Atletico Madrid ve Bayern Münih son 16 turunda

D Grubu'nu lider tamamlayan İspanyol ekibi Atletico Madrid, deplasmanda Alman takımı Bayern Münih'e 1-0 yenildi ve ilk mağlubiyetini yaşadı. İki takım daha önceden üst tura adını yazdırmıştı. Grubun diğer maçında Hollanda ekibi PSV Eindhoven konuk ettiği Rus temsilcisi Rostov ile 0-0 berabere kaldı. Bu skorla Rostov UEFA Avrupa Ligi'nde devam etmeyi başardı.

Sonuçlar

A Grubu:

Basel (İsviçre) - Arsenal (İngiltere): 1-4

Paris Saint-Germain (Fransa) - Ludogorets (Bulgaristan): 2-2

B Grubu:

Dinamo Kiev (Ukrayna) - Beşiktaş (Türkiye): 6-0

Benfica (Portekiz) - Napoli (İtalya): 1-2 

C Grubu:

Manchester City (İngiltere) - Celtic (İskoçya): 1-1

Barcelona (İspanya) - Borussia Mönchengladbach (Almanya): 4-0

D Grubu:

Bayern Münih (Almanya) - Atletico Madrid (İspanya): 1-0

PSV Eindhoven (Hollanda) - Rostov (Rusya): 0-0

Muhabir: Serhat Bağbars-Şenhan Bolelli

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.