ŞAM - Emel Şahin
Şam'ın merkez mahallelerinden Tedamun, Midan ve Bevvabe'de Esed Yönetimine bağlı Ordu tarafından evlerinden çıkarılan siviller, Şam'ın merkez mahallesi Yermuk Filistin Mülteci Kampına sığındı.
Ölüm sessizliğinin hakim olduğu sokaklardaki barikatları aşan ve evlerin çatılarına yerleştirilmiş keskin nişancılara hedef olmadan Yermuk Mülteci Kampı'na ulaşan AA muhabiri, kampa sığınan Şamlılarla yüzyüze görüştü.
AA muhabirinin sorularını cevaplayan Şamlı Ümmü Nebil, çatışmaların ve bombalamaların şiddetlenmesi üzerine yalın ayak evden kaçtıklarını ve kampa sığındıklarını belirtti.
Besma Selame, ''Sonumuzun ne olacağını, nereye gideceğimizi bilmiyoruz. Kampa yerleşmeden önce 3 gün kaldırım üzerinde yattık'' dedi.