
Assange, hakkındaki İsveç'e iade kararını durdurmak için Anayasa Mahkemesine başvurdu.***
LONDRA
Wikileaks'in kurucusu Julian Assange, İngiliz Temyiz Mahkemesinin hakkındaki ''İsveç'e iade'' kararını durdurmak için ülkedeki en üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesine başvurdu.
Assange, 5 Aralık'ta yapılacak duruşmada Yüksek Mahkeme yargıçlarından özel önem taşıyan davasına Anayasa Mahkemesinin bakması yönünde karar almaları talebinde bulunacak.
40 yaşındaki Avustralya vatandaşı Assange, yaklaşık 11 aydır bağımsız gazeteciliği savunan Frontline Kulübü'nün kurucusu ve arkadaşı Vaughan Smith'in İngiltere'nin doğusunda bulunan Suffolk'daki malikanesinde kalıyor.
Ayak bileğine kaçmaması için elektronik kelepçe takılan ayrıca, her gün karakola giderek bildirimde bulunan Assange, günün belli saatlerinde sokağa çıkabiliyor.