Dolar
32.32
Euro
34.91
Altın
2,213.44
ETH/USDT
3,603.10
BTC/USDT
71,399.00
BIST 100
9,048.55
Dünya

Ürdün Kralı Abdullah ile Sisi, telefonla Kudüs'ü görüştü

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi'nin, telefonda Filistin davası başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri görüştüğü bildirildi.

09.01.2018 - Güncelleme : 09.01.2018
Ürdün Kralı Abdullah ile Sisi, telefonla Kudüs'ü görüştü

Jordan

AMMAN

Ürdün Kralı 2. Abdullah ile Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah es-Sisi telefonda iki ülke arasındaki ilişkileri, Filistin ve Kudüs meselesi başta olmak üzere bölgedeki gelişmeleri ele aldı.

Kral Abdullah, Kudüs kentindeki Filistinlilerin, Müslümanların ve Hristiyanların haklarını korumak için Arap tutumunun koordine edilmesi ve çabaların yoğunlaştırılması gerektiğini belirtti. Kral Abdullah ayrıca Filistinli kardeşlerinin başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinin kurulması çabalarına destek olunması gerektiğini vurguladı.

Ürdün Kralı ile Sisi, Arapları ilgilendiren meselelere hizmet edecek koordinasyon ve istişareye devam etme konusunda anlaştı. 

ABD Başkanı Donald Trump, 6 Aralık 2017'de yaptığı açıklamada, Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak kabul ettiğini ilan etmiş ve Tel Aviv'deki büyükelçiliğin Kudüs'e taşınması noktasında Dışişleri Bakanlığına talimat verdiğini açıklamıştı. 

Muhabir: Laith Joneidi,Safiye Karabacak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.