Dünya

Ukrayna'da 'Savçenko-Sentsov listesi' onaylandı

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi, Savçenko, Sentsov ve diğer bazı Ukraynanılara, Rusya’da dava açan ve yargılayan kişilerin yer aldığı "Savçenko-Sentsov listesi"ni inceleyerek onayladı.

26.03.2016 - Güncelleme : 26.03.2016
Ukrayna'da 'Savçenko-Sentsov listesi' onaylandı

KİEV

Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi, Ukraynalı milletvekili ve pilot Nadejda Savçenko, yönetmen Oleg Sentsov ve diğer bazı Ukraynanılara, Rusya’da dava açan ve yargılayan kişilerin yer aldığı "Savçenko-Sentsov listesi"ni inceleyerek onayladı.

Konsey Basın Merkezinden yapılan açıklamada, "Ukrayna Güvenlik ve Savunma Konseyi tarafından cuma günü yapılan toplantıda Nadejda Savçenko, Oleg Sentsov ve diğer Ukrayna vatandaşlarına karşı yasadışı eylemlerde yer alan kişilere ekonomik ve diğer kısıtlayıcı önlemler uygulanması yönündeki konu görüşüldü ve oy birliğiyle kabul edildi." ifadeleri kullanıldı.

Açıklamada, yaptırım listesinde Rusya Federal Güvenlik Servisi (FSB) , Rusya Soruşturma Komitesi, Rus soruşturma görevlileri, savcı ve hakimlerin yer aldığı belirtildi.

Muhabir: Vügar Novruzoğlu

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın