Dolar
40.26
Euro
46.84
Altın
3,341.32
ETH/USDT
3,165.30
BTC/USDT
118,731.00
BIST 100
10,271.53
Dünya

Türkmendağı ve Cebel Ekrad bombalanıyor

Suriye rejimine bağlı birlikler, ülkenin sahil kenti Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad'a yoğun bir şekilde top ve füze atışına devam ediyor.

21.05.2016 - Güncelleme : 21.05.2016
Türkmendağı ve Cebel Ekrad bombalanıyor Suriye rejimine bağlı birlikler, ülkenin sahil kenti Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad'a yoğun bir şekilde top ve füze atışına devam ediyor.

HATAY

Suriye rejimine bağlı birlikler, ülkenin sahil kenti Lazkiye kırsalındaki Türkmendağı ve Cebel Ekrad'a yoğun bir şekilde top ve füze atışına devam ediyor.

Yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre, Esed rejimi, muhaliflerin kontrolündeki Türkmen köylerini 3 günden bu yana bombalıyor. Kelez ve Karaman köylerinde zaman zaman çatışmalar yaşanırken, rejim güçlerinin, sınırın sıfır noktasındaki Yamadi köyü ile çevresini de hedef aldığı belirtiliyor.

Öte yandan rejimin saldırılarında yaralanan ve yakınları tarafından Yayladağı sınırına getirilen 3 kişinin ambulansla Hatay'daki hastanelere kaldırıldığı, bir kişinin ise tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybettiği kaydedildi.

Rejim güçlerinin sabah saatlerinden itibaren Türkmendağı'nın komşusu Cebel Ekrad'a da hava destekli operasyon başlattığı, El-Hidade tepesinin hedef alındığı saldırılarda muhaliflerle rejim güçleri arasında çatışmalar yaşandığı aktarıldı.

Muhabir: Erdal Türkoğlu



Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın