
Davutoğlu ile görüşen BM Genel Sekreteri Ban, Türkiye'nin Suriye'deki krize çözüm bulunması yönündeki rolünü takdir etti.***
LONDRA/BİRLEŞMİŞ MİLLETLER
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, İngiltere'nin başkenti Londra'da Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile bir araya geldi.
Uluslararası Somali Konferansı'na katılmak için Londra'da bulunan Davutoğlu, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ile konferans hakkında görüş alışverişinde bulundu.
BM Sözcülüğü tarafından verilen bilgiye göre, Genel Sekreter'in Londra'da görüştüğü Dışişleri Bakanı Davutoğlu'na ''Türkiye'nin Suriye'deki krize çözüm bulunması yönündeki rolü ile Suriyeli mültecilere yardım ve barınak sağlamasını takdir ettiğini'' söyledi.
Ban Ki-mun'un görüşmede Davutoğlu'na, uluslararası toplumun en zor meselesinin bugün Suriye'de şiddetin devam etmesi olduğunu ve bu şiddetin sona ermesi gerektiğini belirttiği, bu kapsamda Tunus'ta cuma günü düzenlenecek uluslararası toplantının, Suriye'ye ilişkin kapsamlı diplomasi açısından ve Suriye'ye insani yardımın ve bu yardımın erişiminin nasıl sağlanacağının tartışılması açısından iyi bir fırsat olmasını umduğunu ifade ettiği de bildirildi.
Görüşmede Kıbrıs meselesi, Somali, Medeniyetler İttifakı Girişimi ve Ortadoğu Barış Sürecinin de ele alındığı belirtildi.
Diğer temaslar
Bakan Davutoğlu, Londra'daki temasları çerçevesinde ayrıca Somali Cumhurbaşkanı Şeyh Şerif Ahmed ve Başbakanı Abdüveli Muhammed Ali ile görüştü.
Somali'deki son durumun ve Londra'da yapılacak uluslararası konferansla ilgili hazırlıkların ele alındığı görüşmede, Bakan Davutoğlu'nun, Türkiye'nin Somali'ye yapmakta olduğu insani yardımların süreceğini vurguladığı, muhataplarının ise Türkiye'nin yardımlarından dolayı teşekkür ettiği öğrenildi.