Dolar
40.25
Euro
46.83
Altın
3,338.84
ETH/USDT
3,164.10
BTC/USDT
118,223.00
BIST 100
10,225.48
Dünya

TİKA'dan Filistin'e oksijen üretim tesisi

TİKA, Filistin'in en büyük hastanesi El-Ehli'ye oksijen üretim tesisi kurdu.

28.10.2016 - Güncelleme : 28.10.2016
TİKA'dan Filistin'e oksijen üretim tesisi

ANKARA

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), El-Halil'de Filistin'in en büyük hastanesi olan El-Ehli'de oksijen üretim tesisi kurdu.

TİKA'dan yapılan yazılı açıklamada, yılda 150 binden fazla hastaya hizmet veren El-Ehli Hastanesi'nin eski oksijen cihazlarının üretim kalitesinin yüzde 94'ten daha düşük olduğu kaydedildi.

Cihazların ameliyathanelerin ihtiyacını da karşılamadığının belirtildiği açıklamada, TİKA'nın "Oksijen Üretim Tesisi Projesi" ile El-Ehli Hastanesi'nin Filistin'in en modern oksijen üretim tesislerine sahip olduğu bildirildi.

Projeyle temin edilen cihazların, yüzde 95'in üzerinde temizlik kalitesiyle oksijen ürettiği aktarılan açıklamada, eski cihazların yol açtığı masraflar olmadan hastanenin yataklı tedavi kapasitesinin ilk etapta 304'e, acil durumlarda da 500'e kadar çıkabileceği kaydedildi.

Muhabir: Ecenur Çolak


Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın