Dolar
39.91
Euro
46.74
Altın
3,274.27
ETH/USDT
2,420.00
BTC/USDT
107,201.00
BIST 100
9,404.89
Dünya

TİKA'dan Afganistan'daki kız Kur'an kursuna destek

Afganistan'ın kuzeyinde Mezar-ı Şerif kentindeki Kuba Kız Kur'an Kursu bahçesine, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı tarafından park yaptırıldı.

07.06.2016 - Güncelleme : 07.06.2016
TİKA'dan Afganistan'daki kız Kur'an kursuna destek Fotoğraf: Sayed Khodaberdi Sadat/AA

Afghanistan

MEZAR-I ŞERİF

Afganistan'ın kuzeyinde Mezar-ı Şerif kentindeki Kuba Kız Kur'an Kursu bahçesine, Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından park yaptırıldı.

Parkın açılış törenine TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Zeki Bulduk, Koordinatör Yardımcısı Burak Kadir Kıllıoğlu, Şibirgan Afganistan-Türkiye Dostluk Çocuk Hastanesi Koordinatörü Dr. Müslüm Kuzudişli, Belh İktisat Müdürü Abdurrahman Samadi, Belh Kadın İşleri Müdürü Şahla Hadid ve kursiyerler katıldı.

"Her şeyi güzelleştiren aklımız ve yeteneklerimizdir''

Törenin açılış konuşmasını yapan Belh Kadın İşleri Müdürü Hadid, TİKA'nın daha önce Belh vilayetinde gerçekleştirdiği projelere değinerek her alanda desteklerini esirgemediğini söyledi.

Hadid, TİKA'nın hayata geçirdiği bu projelerin dostluğun bir simgesi olacağını belirterek, bu nedenle Türkiye'ye teşekkür etti.

TİKA Mezar-ı Şerif Koordinatörü Bulduk da TİKA'nın Kur'an kursuna yaptırdığı parkın bir hediye olduğunu vurgulayarak Afganistan halkının yanında olduklarını dile getirdi. Bulduk, ''Dünyanın en iyi binalarında dünyanın en aptal insanları olabilir, bina ya da bahçe her şeyi güzelleştiren değildir, her şeyi güzelleştiren aklımız ve yeteneklerimizdir'' dedi.

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın