Dolar
32.33
Euro
35.07
Altın
2,220.38
ETH/USDT
3,553.90
BTC/USDT
70,717.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

TİKA'dan Afgan hattatlara destek

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) tarafından Herat Hattatlar Derneğine donanım ve ekipman desteğinde bulunuldu.

30.11.2018 - Güncelleme : 01.12.2018
TİKA'dan Afgan hattatlara destek

Afghanistan

KABİL

Konuyla ilgili AA muhabirine açıklamalarda bulunan TİKA Herat Koordinatörü Ali Ergun Çınar, Afganistan'ın önemli bir kültür ve sanat şehri olan Herat'ın, Timurlular döneminden devraldığı kültür ve sanat mirasını ülkenin içinde bulunduğu zorluklara rağmen yaşatma gayreti içinde olduğunu söyledi.

TİKA'nın, Herat'ta icra ettiği farklı projelerin yanı sıra şehrin yapısı ve ihtiyaçlarına paralel olarak kültür, sanat ve restorasyon çalışmalarına da özel bir önem verdiğini ifade eden Çınar, 12-14 Ocak 2018 tarihleri arasında İstanbul'da düzenlenen ''İslam Medeniyet Hazineleri Türk ve Afgan Hattatların İstanbul Buluşması'' sergisi ile Afgan hat sanatının Türk sanat çevrelerine tanıtıldığını anlattı.

Çınar, Afgan hattatların yeterli ve kaliteli hat malzemelerine sahip olmadığını ve gerekli donanım ve ekipmanlardan mahrum olduklarını vurguladı. Çınar, bu nedenle Türkiye'den dernek üyeleri ve hat öğrencilerinin bir yıllık ihtiyacına yetecek derecede kaliteli hat malzemesi, meşk masaları, dolap, sandalye, çalışma masası ile gerekli bazı elektronik aletlerin düzenlenen bir törenle derneğe teslim edildiğini bildirdi.

Afgan hattatlar ile iş birliği yapmaktan ve onların çalışmalarına katkıda bulunmaktan son derece mutlu olduklarını dile getiren Çınar, onların emeklerinin karşılığını bulmasını ve sanatlarıyla geçinebilecek hale gelmeleri temennisinde bulundu.  

Muhabir: Sayed Khodaberdi Sadat

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın