Suriye'de devlete bağlı güvenlik güçleri muhalif gösterilere şiddetle cevap vermeye devam ediyor.
Son iki günde Suriye genelinde ölü sayısının 72'ye yükseldiği bildirildi. Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü de dün Der'a'da 10'a yakın kişinin tutuklandığını, bazı cesetlerin üzerinde de işkence izlerine rastlandığını açıkladı.
Başkent Şam'da Filistinli mültecilerin yaşadığı Yermuk kampında düzenlenen rejim karşıtı gösterilerde de 1 Filistinli hayatını kaybetti.
Şam ve Yermuk Üniversiteleri'nde de bugün muhalif gösteriler düzenlendi. Şam Mühendislik Fakültesi öğrencileri, güvenlik güçleri tarafından öldürülen siviller için gıyabi cenaze namazı kıldı.
Ayrıca, Şam'ın merkezinde bulunan bir polis karakolunun da ateşe verildiği, ancak can kaybının olmadığı öğrenildi.
Halep'te ilk kez avukatlar gösteri yaptı
Muhaliflerin kurduğu ''Halep Koordinasyon Birliği''nin açıklamasına göre, Halep Adalet Sarayı'nda ilk defa avukatlar ve çalışanlar sloganlar eşliğinde Esad'ı protesto etti.
Yağmur suyu biriktiriyorlar
Suriye'de muhalefetin yerel organizasyonu Barışçıl Değişim Komiteleri Birliği, muhalif gösterilere ordu ve Şebbiha güçleri tarafından şiddetle karşılık verilmesinin sivil halkın günlük yaşamını olumsuz etkilediği belirtildi.
Açıklamada, resmi makamların muhaliflerin iletişim imkanlarını kısıtlamak için Şam, Hama, Humus ve Der'a kentlerinde belirli aralıklarla elektrik ve su kesintisi uyguladığı ifadelerine yer verildi. Halkın kesintiler üzerine su ihtiyacını karşılamak için yağmur sularını biriktirdiği, ayrıca mazot satışının durma noktasına gelmesi nedeniyle ısınma sıkıntısı yaşanan Suriye'de özellikle çocuk hastalıklarının arttığı kaydedildi.