Dolar
32.47
Euro
34.80
Altın
2,343.65
ETH/USDT
3,137.50
BTC/USDT
64,361.00
BIST 100
9,880.70
Dünya, arşiv

Suriye'de sona yaklaşıldı

Suriye'nin bugünü ve geleceğini değerlendiren muhalifler, çatışmalarda sona yaklaşıldığını kaydettiler.

31.12.2012 - Güncelleme : 31.12.2012
Suriye'de sona yaklaşıldı

BEYRUT

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) Genel Sekreterliği Üyesi Semir Neşar, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Suriye'de çatışmaların sona yaklaştığını, uluslararası toplumun rejim düşmeden önce kurtarabildiği kadarını kurtarmaya çalıştığını belirtti.

Neşar, ''Uluslararası güçler, devrimin Suriye halkından yana değiştiğini anladı ve bu sebeple elinden geldiğince Suriye rejiminden geriye kalanları korumaya çalışıyor'' dedi.

Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in sorunun temeli olması sebebiyle çözümün bir parçası olamayacağını belirten Neşar, ''Herkesin bilmesi gerekir ki biz krizin siyasi çözümünü onaylamamıza rağmen Suriye devriminin amaçlarını göz ardı eden bir çözümü kabul etmeyeceğiz'' diye konuştu.

Öte yandan muhalif Suriyeli Demokratik Platformu Üyesi Michel Kilu, Suriye krizinde hala yolun başında olduklarını, çözüm için gereken mesafenin katedilmediğini dile getirdi.

Kilu, ''Siyasi çözüm için gerekli zeminin oluştuğunu düşünmüyoruz. İşler Suriyelilerin elinden çıktıktan sonra devrim, her ihtimale açık. Artık işleri uluslararası güçler yönetiyor. Önümüzdeki yıl kesin sonuca ulaşılacağını öngörmüyorum'' ifadelerini kullandı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın