
HALEP
Suriye İnsan Hakları Örgütü (SNHR) tarafından yapılan açıklamada, rejim güçlerinin yönetim karşıtlarının elinde olan bölgelere havadan ve karadan düzenlediği saldırılar sonucu Deyru'z Zor'da 12, Dera'da 9, başkent Şam'ın banliyölerinde 6, İdlib'de 4, Halep'te 3, Hama'da 2 ve Humus'ta 1 olmak üzere 37 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.
Bu arada Suriye Genel Koordinasyon Komitesinden (SRGC) yapılan açıklamada, orduya ait bir helikopterin Halep'te muhaliflerin kontrolünde olan Şear bölgesindeki bir köprüye varil bombası attığı, köprüde büyük hasar meydana geldiği, savaş uçaklarının Halep çevresindeki ilçe ve beldeleri bombaladığı kaydedildi.
Öte yandan Suriye resmi haber ajansı SANA, güvenlik güçlerinin ülke genelinde düzenlediği operasyonlarda çok sayıda silahlı kişiyi etkisiz hale getirdiğini duyurdu.
Muhabir: Halit Süleyman
Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.