
Maçtan sonra çıkan olaylardan sonra başlayan protestolarda 2 protestocu öldürüldü.***
KAHİRE
Mısır'ın ünlü takımı El Ehli ile Port Said'in El Masri takımları arasında oynanan maçtan sonra çıkan olaylarda 74 kişinin ölmesinin ardından başlayan prostestolarda 2 kişinin öldürüldüğü bildirildi.
Sağlık yetkilisi Muhammed Laşin, Suez'de (Süveyş) polisle prostestocular arasındaki çatışmalarda 2 protestocunun polisin açtığı ateş sonucu öldüğünü söyledi.
Bir görgü tanığı da yaklaşık 3 bin kişinin Suez Emniyet Müdürlüğü önünde gösteri düzenlediğini, polisin göstericilere göz yaşartıcı gaz ve ateşle karşılık verdiğini belirtti.
Sayıları 10 bine ulaşan göstericiler, Yüksek Askeri Konsey ve İçişleri Bakanlığı aleyhine sloganlar attı. İçişleri Bakanlığına girmek isteyen göstericilere polis göz yaşartıcı gazla müdahale etti.
Bu arada, Tahrir Meydanı'nda ise göstericilerin bekleyişi devam ediyor. Mısırlı aktivitistler, sosyal paylaşım siteleri aracılığıyla yarın büyük bir gösteri yapılması çağrısında bulundu.