Dolar
42.97
Euro
50.61
Altın
4,306.59
ETH/USDT
2,999.70
BTC/USDT
88,947.00
BIST 100
11,283.26
Dünya

Somali'den Türkiye ile stratejik ortaklık vurgusu

Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Mohamed Nur, Somali ile Türkiye arasındaki ilişkilerin son yıllarda stratejik ve çok boyutlu ortaklığa dönüştüğünü belirtti.

Mohamud Ismail Kulane  | 31.12.2025 - Güncelleme : 31.12.2025
Somali'den Türkiye ile stratejik ortaklık vurgusu

Mogadişu

Somali Limanlar ve Deniz Ulaştırma Bakanı Abdülkadir Mohamed Nur, ABD merkezli X şirketinin sosyal medya platformundan yaptığı paylaşımda, 2011'de Türkiye'nin Somali'ye yönelik insani yardımlarıyla yeniden ivme kazanan ilişkilerin, bugün askeri işbirliği, ekonomik ortaklıklar, enerji ve balıkçılık, uzay ve teknoloji ile büyük ölçekli altyapı yatırımlarını kapsadığını ifade etti.

İki ülke arasındaki işbirliğinin geleceğe dönük ve stratejik alanlarda derinleştiğini vurgulayan Nur, Türk yetkililerin sıkça kullandığı ifadeye atıfla "Türk kardeşlerimizin dediği gibi: Nereden nereye" değerlendirmesinde bulundu.

📲 Artık haberler size gelsin
AA'nın WhatsApp kanallarına katılın, önemli gelişmeler cebinize düşsün.

🔹 Gündemdeki gelişmeler, özel haber, analiz, fotoğraf ve videolar için Anadolu Ajansı
🔹 Anlık gelişmeler için AA Canlı

Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud, beraberindeki heyetle dün, Türkiye'ye resmi ziyaret gerçekleştirmişti.

Ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Mahmud, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile bir araya gelerek savunma ve güvenlik işbirliği, enerji ve doğal kaynaklar, denizcilik ve balıkçılık ile ekonomik yatırımlar başta olmak üzere birçok stratejik başlığı ele aldı.

Somali ile Türkiye arasındaki ilişkiler, 2011 sonrası dönemde ivme kazanmıştı. Son yıllarda taraflar, enerji, denizcilik, balıkçılık ve ileri teknoloji alanlarında işbirliğini genişletmeye yönelik adımlar atıyor.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.