
Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı işbirliği ile Mogadişu'da bulunan din görevlileri, Somalililere 10 bin Kuran-ı Kerim dağıttı.***
MOGADİŞU - Arif Yakıcı
Mogadişu'da bulunan Türk Kızılayı, doktor, mühendis ve din görevlileri ile çeşitli yardım kuruluşlarının çalışanları, iç savaştan çıkan Somali halkının toparlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Türklerin yaptığı sağlık ve eğitim çalışmaları ile gıda yardımları, Somali vatandaşları tarafından takdirle karşılanıyor.
Bu çalışmalar kapsamında Türkiye Diyanet İşleri Başkanlığı ve Türkiye Diyanet Vakfı'nın işbirliği ile Mogadişu'da bulunan din görevlileri, Somalililere 10 bin Kuran-ı Kerim dağıttı.
İslam Birliği Camisinde namaz çıkışında dağıtılan Kuran-ı Kerimleri alan Somalililer, Türk din görevlilerine teşekkür etti.
Türkiye Diyanet Vakfı tarafından bastırılan Kuran-ı Kerim'ler, Mogadişu'da Türk Diyanet Vakfı'nın bakımını üstlendiği Hazreti Aişe Yetimhanesinde de çocuklara dağıtıldı. Dağıtım için yetimhane bahçesinde toplanan çocuklar, Tükçe ve Arapça ilahiler söyledi. Çocuklara birlik ve beraberlik konulu kitaplar da dağıtıldı.