Dünya, arşiv

SMDK Geçici Hükümet Başbakanı Hito istifa etti

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu tarafından geçici hükümet başbakanı seçilen Gassan Hito istifa etti.

08.07.2013 - Güncelleme : 08.07.2013
SMDK Geçici Hükümet Başbakanı Hito istifa etti

İSTANBUL

Suriye Muhalif ve Devrimci Güçler Ulusal Koalisyonu (SMDK) tarafından geçici hükümet başbakanı seçilen Gassan Hito istifa etti.

Hito yaptığı açıklamada, SMDK Genel Kurulu tarafindan 18 Mart'ta Geçici Hükümeti Başbakanı olarak göreve getirildiğini ifade ederek, istifasının siyasi kutuplaşmanın sona ermesini kolaylaştırmasını umduğunu belirtti. 

Hito açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"SMDK'nın 18 Mart'ta bana verdiği görevi ilk andan itibaren kabul ettiğimi ve benimsediğimi vurgulamak isterim. Suriye devriminin çıkarları, başta SMDK olmak üzere muhalefet içerisinde birliğin sağlanması, siyasi kutuplaşmadan çıkılması ve SMDK bünyesindeki yeni liderlerin önünün açılması için Suriye Geçici Hükümeti Başbakanı olarak göreve devamımdan affımı istiyorum. Halkıma hizmet etmeye devam edeceğim."

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın