KAHİRE
SMDK basın bürosundan yapılan açıklamada, Hatib'in istifasının SMDK Genel Kurulu'na iletildiği ve üyelerin çoğunluğunun Hatib'in mevcut şartlarda görevinde kalması yönünde görüş bildirdiği belirtildi.
Bu arada, SMDK üyesi Heysem Malih, 'Hatib halen SMDK'nın Başkanı'' diyerek, istifayla ilgili nihai ve resmi kararın 2 hafta içinde düzenlenecek toplantıda alınacağını bildirdi.
Malih, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Hatib'in Katar'da düzenlenecek Arap Birliği Zirvesi'ne gidip gitmeyeceğinin henüz netlik kazanmadığını ancak SMDK üyelerinin Hatib'in zirvede Suriye halkını temsil etmesini istediklerini söyledi.
Genel kurul üyelerinin çoğunluğunun Hatib'in görevine devam etmesinden yana olduğunu ifade eden Malih, Hatib'in istifada ısrar etmesi durumunda ise ''SMDK'nın önünde yeni bir başkan aramaktan başka seçenek kalmayacak'' dedi.
SMDK Başkanı Muaz el-Hatib, bugün ''Özgürce çalışmak istiyorum ve bu resmi kurumların çatısı altında mümkün olmuyor'' ifadesiyle istifasını duyurmuştu.