
Rus parlamentosunun alt kanadı Duma, 4 Aralık'taki seçimin ardından yenilenmiş haliyle ilk toplantısını yaptı.***
MOSKOVA
Duma'da yapılan başkanlık seçiminde Başbakan Vladimir Putin'in yakın çevresinden olan Kremlin İdare Amirliği görevi yapan Sergey Narışkin 450 milletvekilinden 238'inin oyunu alarak başkan seçildi.
Öte yandan, görgü tanıklarının bildirdiğine göre, açılışı protesto etmek isteyen 20'den fazla kişinin Duma önünde gözaltına alındığı bildirildi.
Muhalefet iktidardaki Birleşik Rusya Partisi'nin (BRP) desteğini kaybettiğini, sonuçların hile yapılmaması halinde mevcut durumdan çok daha farklı olacağını savunuyor.
Seçimde hile yapıldığına dair iddialar, Putin'in, 12 yıllık iktidarı döneminde en büyük protesto gösterilerine şahit olmasına yol açtı.