Fransız bir soybilimci cumhurbaşkanlığı seçimlerinin iki ezeli rakibi Nicolas Sarkozy ve François Hollande'ın gerçekte kuzen olabileceklerini iddia etti.***
PARİS
Fransız soybilimci Jean-Louis Beaucarnot, Sarkozy ve Hollande'ın 17. yüzyıldaki atalarının kuzen olma ihtimalinin çok fazla olduğunu ileri sürdü.
İki liderin atalarının tarihini inceleyen Fransız soybilimci, Sarkozy ve Hollande'ın atalarının Alplerin Savoyardes bölgesinde Chambery kasabasına yaklaşık 20 kilometre uzaklıktaki Saint-Maurice-de-Rotherens isimli küçük yerleşim biriminde yaşadığını ortaya çıkardı.
Yine aynı soybilimciye göre, 13. Louis döneminde bu küçük yerleşim biriminde yaşayan Claude Labully-Burtyortant isimli köylünün oğullarından Claude, Hollande'ın atası, diğer oğlu Pierre ise Sarkozy'nin atası olabilir.
Fransız soybilimci bununla da yetinmeyip, Sarkozy'nin eşi Carla Bruni ile Hollande'ın sevgilisi Valerie Trierweiler'in de uzaktan akraba olacağını iddia etti.