
Suriyeli muhalifler, başkent Şam'da düzenlenen iki intihar saldırısına ilişkin çarpıcı iddialarda bulundu.***
ANKARA
Suriye'de muhalif yapılanmalardan sorumlu Genel Devrim Konseyi üyesi Faysal Feyzu, iki intihar saldırısının düzmece olduğunu ve ölü sayısının abartılarak verildiğini ileri sürdü. Kentin en korunaklı bölgesinde gerçekleşen iki saldırıda da ölenlerin cesetlerinde şişme olduğunu anlatan konsey üyesi Feyzu, "ölen bir kişinin cesedinde hemen şişme ve morluklar olmaz, şişme saatler sonra gerçekleşir" diyerek, olay mahallindeki cesetlerin birkaç günlük ve farklı olaylarda ölen kişilere ait olduğunu ileri sürdü.
AA muhabirinin internet üzerinden görüştüğü Feyzu, "Yönetim hayatta kalmak için kendine her türlü yolu mubah kılmıştır" dedi.
Gözlemci heyetinin, olayların olduğu yerde değil, olmadığı yerlerde incelemelerde bulunduğunu savunan Feyzu, ''İdlib'te halk çatışmalardan dolayı güvenli bölgelere kaçtı'' diye konuştu.