
Moskova'da onbinlerce kişi seçim sonuçlarını ve Putin'i protesto etti.***
MOSKOVA
Rusya genelinde bugün muhalifler sokaklara dökülerek Pazar günü yapılan parlamento seçim sonuçlarını protesto ederken, Rusya Başbakanı Vladimir Putin iktidarı ele geçirdiği 2000 yılından beri ilk defa bu boyutta bir protestoya şahit oldu.
Rusya'nın başkenti Moskova'da bugün öğleden sonra toplanmaya başlayan, parlamento dışında olan ve kendilerine ''Sistemdışı Muhalefet'' adını veren onbinlerce kişi Kremlin Sarayı'nın yakınındaki Bolotnoya Meydanı'nda bir ara geldi. Göstericilerden Sergey Trafimov, AA'ya yaptığı açıklamada, "seçimlerde hile yapıldığı ve yetkililerin bu davranışıyla ülkeyi adeta bir sirke çevirdiği" görüşünü dile getirerek, ülkede kimsenin mevcut durumdan mutlu olduğunu sanmadığını söyledi.
Polis yetkilileri Bolotnoya Meydanı'ndaki gösteriye yaklaşık 25 bin kişinin katıldığını belirtirken, muhalefet temsilcileri en az 40 bin kişinin meydana geldiğini savundu.
Bolotnaya Meydanı'nda Putin ve Medvedev'in iktidarı bırakmasını isteyen pankartlar ve karikatürler taşındı.