Dolar
32.37
Euro
34.96
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,574.90
BTC/USDT
70,366.00
BIST 100
9,125.29
Dünya

Pakistan'da mitinge canlı bombalı saldırı: 12 ölü

Pakistan'ın Peşaver şehrinde düzenlenen bir partinin mitingi sırasında bir saldırganın üzerindeki bombayı patlatması sonucu, milletvekili adayı Harun Bilur da dahil 12 kişi yaşamını yitirdi.

10.07.2018 - Güncelleme : 11.07.2018
Pakistan'da mitinge canlı bombalı saldırı: 12 ölü

İSLAMABAD

Pakistan'da, Avami Ulusal Partisi'nin (ANP) mitingi sırasında bir saldırganın üzerindeki bombayı infilak ettirmesi sonucu ilk belirlemelere göre, milletvekili adayı Harun Bilur da dahil 12 kişi öldü, 35 kişi de yaralandı.

Peşaver polisi, Peşaver'in Yakatoot bölgesinde, Bilur'un seçmenleriyle buluştuğu sırada meydana gelen patlamanın bir canlı bomba saldırısından kaynaklandığını açıkladı.

Saldırının ardından ağır yaralanan Harun Bilur ve diğer yaralılar, bölgedeki bölgedeki Lady Reading Hastanesine kaldırıldı.

AA muhabirine konuşan hastane sözcüsü Zulfikar Babaheil, patlamada ağır yaralanan Bilur'un hastanede yaşamını yitirdiğini, bazı yaralıların durumunun ise ağır olduğunu söyledi.

Hastane tarafından Harun Bilur dahil 12 kişinin öldüğü, aralarında Bilur'un oğlunun da bulunduğu 35 kişinin ise yaralandığı bilgisi paylaşıldı.

Saldırıyı henüz üstlenen olmadı.

"Saldırıda ölenlerin sayısı 20'ye yükseldi"

Bilur'un babası Beşir Ahmet Bilur da Peşaver'de 2012'de düzenlenen bir parti toplantısı sırasında düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybetmiş, saldırıyı da Pakistan Taliban'ı üstlenmişti.

Pakistan'da, dün Avami Ulusal Partisi'nin (ANP) mitingi sırasında meydana gelen canlı bomba saldırısında ölü sayısı 20'ye çıktı.

Peşaver'in Yakatoot bölgesinde dün akşam milletvekili adayı Harun Bilur'un seçmenleriyle buluştuğu sırada meydana gelen saldırıda, hayatını kaybedenlerin sayısı sabah saatlerinde 20'ye yükseldi.

Saldırının ardından yaralıların kaldırıldığı Lady Reading Hastanesi'nin sözcüsü Zulfikar Babaheil, AA muhabirine yaptığı açıklamada, patlamada ağır yaralanan Harun Bilur'un hastanede yaşamını yitirdiğini, bazı yaralıların durumunun ağır olduğunu söyledi. 

Hastane, Harun Bilur dahil 20 kişinin öldüğü, aralarında Bilur'un oğlunun da bulunduğu 63 kişinin ise yaralandığını açıkladı.

Saldırıyı, Bilur'un babasını da öldüren Pakistan Talibanı üstlendi.

Bilur'un ölümünün ardında Pakistan Seçim Komisyonu, bölgedeki seçimi erteledi. 

Bilur'un babası Beşir Ahmet Bilur da Peşaver'de 2012'de düzenlenen parti toplantısı sırasında düzenlenen intihar saldırısında hayatını kaybetmişti. Saldırıyı Pakistan Talibanı üstlenmişti.

Muhabir: Behlül Çetinkaya

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.