
Murdoch, "Sun on Sunday" gazetesinin ilk sayısının 2 milyondan fazla satmasını umuyor.***
LONDRA
Avustralyalı medya patronu Rupert Murdoch'ın sahibi olduğu "News International" şirketi bugün İngiltere'de yeni bir pazar gazetesi çıkardı.
"Sun on Sunday" isimli gazete, ülkede hafta içi her gün basılan ve en yüksek tirajlı tabloid gazetesi olan "Sun" gazetesinin pazar baskısı özelliğini taşıyor.
Murdoch, bugün 3 milyon adet basılan gazetenin, 2 milyondan fazla satılmasını umuyor. Rupert Murdoch sosyal paylaşım sitesi Twitter'a önceki gün, "İki milyondan fazla satılırsa çok mutlu olacağım" diye yazdı.
50 pence'e (yaklaşık 1,5 TL) satılan "Sun on Sunday" gazetesinden, Sun gazetesinin editörü Dominic Mohan sorumlu.
Gazete ilk sayısında, İngiliz aktris ve sunucu Amanda Holden'ın "doğum yaparken kalbinin 40 saniye durduğunu" söylediği haberi manşetten verdi.
Gazetenin baş yazısının yanında ise 80 yaşındaki Rupert Murdoch'ın gazetenin ilk basımı sırasında Londra'daki matbaada görülen fotoğrafına yer verildi.
"News International" şirketi geçen yıl telekulak skandalının ardından, İngiltere'deki 168 yıllık pazar gazetesi "News of the World"ü kapatmak zorunda kalmıştı. Gazetenin geçen yıl Temmuz ayında basılan son sayısı 2 milyon 700 bin satmıştı.