SİNA
Mısır güvenlik güçlerinden edinilen bilgiye göre, kimliği belirlenemeyen silahlı bir grup, Refah'ın yakınındaki Özgürlük ve Kerem Ebu Salih bölgesinde görevli askerlere saldırdı. Saldırıda 17 Mısırlı öldü.
Refah ve Ariş bölgesindeki hastaneye kaldırılan yaralıların ise tedavi altına alındığı belirtildi.
Olayın ardından Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Yüksek Askeri Konseyi acil toplantıya çağırdı.
İsrail'in ise saldırı endişesi nedeni ile sınıra asker takviyesi yaptığı ve helikopter gönderdiği ileri sürüldü.
Hamas tünelleri kapattı
Hamas, Mısırlı askerlere yapılan saldırı sebebiyle Mısır ve Gazze arasındaki tünelleri kapattı.
Tünel işçileri, Hamas'ın tünelleri kapatma ve tüm mal ve ürün geçişlerini durdurma emri çıkardığını ifade etti.
17 Mısırlının öldüğü saldırı hakkında Filistin tarafından henüz resmi bir açıklama yapılmadı.
İsrail Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nı kapattı
İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak, silahlı bir grup tarafından Mısır sınır birliklerine yönelik saldırının ardından Mısır'dan Sina'daki güvenliği artırmasını istedi.
İsrail'in bölgede yaşanan saldırı nedeni ile Kerem Ebu Salim Sınır Kapısı'nın kapatılması yönünde karar aldığı belirtildi.