Dolar
32.37
Euro
34.92
Altın
2,233.22
ETH/USDT
3,561.60
BTC/USDT
70,675.00
BIST 100
9,079.97
Dünya, arşiv

Lübnan Başbakanı Mikati istifa etti

Lübnan Başbakanı Mikati, ülkede yaşanan yeni seçim kanunu konusunda hükümet ortaklarıyla anlaşmazlığa düştüğünü belirterek, ani bir kararla hükümetin istifa ettiğini açıkladı.

22.03.2013 - Güncelleme : 22.03.2013
Lübnan Başbakanı Mikati istifa etti

BEYRUT

Beyrut'ta bugün yapılan Bakanlar Kurulu toplantısının ardından Cumhurbaşkanı Mişel Süleyman ile görüşen ve Başbakanlık binasına giden Necip Mikati, kurmaylarıyla bir süre görüştükten sonra basının karşısına çıktı.

Lübnan halkına canlı olarak seslenen Mikati, politik yaşama başladığı ilk günden bu yana her zaman yaşanan sorunların çözümü için çaba harcadığını vurgulayarak, şunları söyledi:

''Ben her zaman diyalogdan yana oldum. Ülkede yaşanan sorunların diyalog yoluyla çözülmesi ve yeni hükümetin kurulmasına fırsat vermek için istifa ediyorum. Kamu çalışanlarının yeni ücret durumunu belirleyen yasayı ülke ekonomisine zarar vermeyecek bir şekilde hazırlayarak, parlamentoya gönderilmesini sağladım. Bugün Bakanlar Kurulu'nda, yapılacak olan seçimler için yeni seçim kanunu üzerinde tartıştık.

Yeni seçim kanununu ve seçimlerin zamanında yapılmasını destekliyorum. Ben hükümetin istifasını açıklıyorum ve Lübnan'daki güçlerin tümünü ülkenin bilinmezliğe doğru gitmesini engellemek için üzerlerine düşeni yapmaya çağırıyorum.''

Cumhurbaşkanı Süleyman'a sundu

Mikati, Cumhurbaşkanı Süleyman tarafından bu sabah Cumhurbaşkanlığı Saray'nda kabul edildi. İstifasını Cumhurbaşkanı Süleyman'a sunan Mikati, ''istifasının kişisel karar'' olduğunu belirtti.

Bu arada Dışişleri Bakanlığı, Mikati'nin istifasının ülkenin istikrarı ve güvenliği açısından herhangi bir boşluk yaratmaması temennisinde bulundu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın