
Ekonomik darboğazda bulunan Yunanistan'da, aileler çocuk esirgeme kurumuna başvuruyor.***
ATİNA
Atina'da yayımlanan Elefteros Tipos gazetesine bir demeç veren Atina SOS Çocuk Esirgeme Kurumu Başkanı Yorgo Protopapas, son 8 ay içinde 190 ailenin kendilerine başvurduğunu kaydederek, ailelerin ''çocuklarımızı kurtarmak için lütfen alın'' şeklinde talepte bulunduklarını ifade etti.
Protopapas, kuruma önceden 3 milyon avro civarında olan bağışların, ekonomik nedenlerden dolayı 2010 yılında yüzde 15 civarında düşüş kaydettiğini belirtti.
Yunanistan İstatistik Kurumu (ELSTAT) tarafından hazırlanan 2010 Gelir ve Yaşam Koşulları raporu verilerine göre, ülke nüfusunun yüzde 20.1'i yoksulluk riski ile karşı karşıya.
ELSTAT'dan yapılan açıklamada, yoksulluk sınırının kişi başına yıllık 7 bin 178 avro, 14 yaşından küçük iki çocuklu aileler için ise yıllık 15 bin 73 avroya ulaştığı ülkede, 2 milyon 204 bin 800 ferdi bulunan 868 bin 597 ailenin yoksulluk tehlikesiyle karşı karşıya bulunduğu bildirildi.