
MOSKOVA
Sovyetler Birliği'nin Nazi Almanyasını mağlup etmesinin 67'inci yıldönümü başta başkent Moskova olmak üzere Rusya genelinde çeşitli törenlerle kutlandı.
Kızılmeydan'da 14 bin askerin yanı sıra BTr-80 tipi lojistik araçları, T-90 tankları, Buk-M2 ve S-400 füze savunma sistemleri, nükleer başlık taşıyabilen İskender-M füzeleri ve Top-M tipi füzelerin yer aldığı törende, Mi-8 tipi helikopterler dev Rus bayraklarıyla Kızılmeydan üzerinde gösteri uçuşu yaptı.
Devlet Başkanı Vladimir Putin, törende yaptığı konuşmada, Rusya'nın dünya genelindeki pozisyonunu korumaya kararlı olduklarını belirterek, Sovyetler Birliği halkının Nazizm'e karşı kahramanca mücadele ederek dünyayı ciddi bir tehlikeden kurtardığını söyledi.
Putin, konuşmasının ardından Başbakan Dimitriy Medvedev ile birlikte gazilerle tokalaşıp sohbet etti.
Zafer Bayramı nedeniyle Moskova'da bu akşam dev bir konser verilecek ve başkent gece görkemli havai fişek gösterilerine evsahipliği yapacak.