Dolar
39.87
Euro
47.04
Altın
3,358.28
ETH/USDT
2,595.50
BTC/USDT
109,232.00
BIST 100
10,315.25
Dünya

Kerem Şalom kapısı bir günlüğüne açıldı

Gazze'nin İsrail ile aralarındaki tek ticari sınır kapısı Kerem Şalom (Kerm Ebu Salim)'un İsrail tarafından bir günlüğüne açıldığı bildirildi.

14.04.2013 - Güncelleme : 14.04.2013
Kerem Şalom kapısı bir günlüğüne açıldı

GAZZE

Filistin yönetimine bağlı Gazze'ye Ticari Mal Giriş Komitesi Koordinatörlüğü Başkanı Raid Fettuh, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "İsrail, güvenlik gerekçesiyle 6 gün önce kapattığı Kerem Şalom Kapısını tekrar açtı. Bugün Gazze'ye 360 tır giriş yaptı" dedi.

Fettuh, İsrail'den Gazze'ye sınırlı miktarda gaz pompalandığını, Gazze tarafından da bir tırın İsrail tarafına geçtiğini belirtti.

İsrail'in kendilerine Pazartesi ve Salı günleri Yahudilerin kurtuluş bayramı nedeniyle sınır kapısını kapatacağını bildirdiğini dile getiren Fettuh, daha sonra kapının açık tutulup tutulmayacağı konusunda bilgi vermedi.

Filistin Ambargoya Karşı Halk Komitesi Başkanı Cemal el-Hudari, BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'a, Gazze üzerindeki ambargoyu kaldırması için İsrail'e baskı yapması çağrısında bulunmuştu.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın