Dolar
32.57
Euro
34.96
Altın
2,317.21
ETH/USDT
3,130.70
BTC/USDT
64,065.00
BIST 100
9,722.09
Dünya, arşiv, arşiv

Katliamı AA'ya anlattılar

Myanmar'ın Arakan bölgesinde yaşarken maruz kaldıkları şiddet olaylarından kaçan Rohingya Müslümanları yaşadıklarını Anadolu Ajansı aracılığıyla dünyaya duyurdu.

25.07.2012 - Güncelleme : 25.07.2012
Katliamı AA'ya anlattılar

COX'S BAZAR - Mustafa Keleş

Myanmar'ın Arakan bölgesinde uğradıkları dini ve etnik ayrımcılık ve şiddet olaylarından kaçan Rohingya Müslümanları Bangladeş'e gelmeye devam ediyor.
Canlarını kurtarmak için her şeylerini geride bırakarak meşakkatli yolculukların ardından Bangladeş'e ulaşabilenler sınırdaki kamplarda hayatta kalmaya çalışıyor.
Myanmar'dan birkaç gün önce Bangladeş'e sığınan Abede Hatun adlı kadın, "Arakan'da evimizde otururken evimizi bastılar. Kocamı ve kardeşimi öldürdüler. Bana da işkence ettiler ve öldü sanarak nehrin kenarına attılar" dedi.
Öldürülenlerin cesetlerinin de kendilerine verilmediğini anlatan kadın, "Öldürdükten sonra araçlara yükleyip cesetleri götürüyorlar. Kendi cenazelerimizi bile gömemiyoruz. En fazla işkence genç kızlara yapılıyor. Onlara tecavüz edip işkence yaparak öldürüyorlar. Çocukları alıp taş gibi fırlatıyorlar. Arakan'da yiyecek bulamıyorduk. Hayatta kalmak için muz ağaçlarının gövdesini yiyorduk, onlar bile tükendi" diye konuştu.
Son dönemde Müslümanların evlerinin molotofkokteylleri atılarak yakıldığını ifade eden Abul Kelam, Arakan'da Müslümanlara yaşama hakkı tanınmadığını anlattı.

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın