Dolar
32.34
Euro
35.15
Altın
2,159.11
ETH/USDT
3,388.90
BTC/USDT
65,622.00
BIST 100
8,718.11
Dünya

İtalyan askerlerinin YPG/PKK'ya desteği devam ediyor

Suriye'nin Deyrizor ilinde varlık gösteren İtalyan askerlerinin terör örgütü YPG/PKK'ya desteği devam ediyor.

24.06.2018 - Güncelleme : 25.06.2018
İtalyan askerlerinin YPG/PKK'ya desteği devam ediyor

DEYRİZOR/ANKARA

Suriye’nin Deyrizor ilinde DEAŞ'a karşı YPG/PKK'yı destekleme gerekçesiyle gönderilen İtalyan askerlerinin bölgedeki faaliyetleri sürüyor.

AA'nın Deyrizor'daki güvenilir yerel kaynaklardan aldığı bilgiye göre, Irak sınırındaki Deyrizor'da İtalyan askerlerinin terör örgütü YPG/PKK ile ortak faaliyetleri artıyor.

Kaynaklar, İtalyan ordusunun, dün akşam saatlerinde örgütün işgalindeki Haseke ili üzerinden Deyrizor'a 20 asker daha gönderdiğini bildirdi.

İtalyan askerleri ABD üssüne konuşlandı

Suriye'de terör örgütü DEAŞ karşıtı uluslararası koalisyon bünyesinde varlık gösteren ve sayıları tam olarak bilinmeyen İtalyan askerleri, Deyrizor'un Ömer petrol sahasındaki ABD üssüne konuşlandı.

İtalyan ordusu, DEAŞ'a karşı operasyonlarda ABD ve Fransa askerlerine destek vermek için bu ay başında Suriye'ye asker göndermişti.

Şimdilik çatışmalara doğrudan katılmıyorlar

İtalyan askerleri şimdilik çatışmalara doğrudan katılmıyor.

DEAŞ, Irak sınırında Haseke ve Deyrizor illeri içinde kuşatmada kalan birbirinden kopuk iki farklı bölgede varlık gösteriyor.

YPG/PKK, mayıs başında ABD ve Fransa'nın desteğiyle buradaki DEAŞ unsurlarına karşı operasyonu yeniden başlatmıştı.

Deyrizor operasyonunun ilk aşaması geçen sene eylül ayında başlamış, kent merkezinin kuzeyi SDG ismini kullanan YPG/PKK'nın işgaline girmişti.

Muhabir: Mohamad Misto-Adham Kako-Levent Tok

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın