Dolar
32.39
Euro
34.92
Altın
2,233.04
ETH/USDT
3,568.10
BTC/USDT
70,864.00
BIST 100
9,079.97
Dünya

İsveç'ten Savçenko için Rusya'ya çağrı

İsveç Dışişleri Bakanı Wallström, Rusya'ya, Ukrayna milletvekili Savçenko'yu derhal serbest bırakması çağrısında bulundu.

12.03.2016 - Güncelleme : 12.03.2016
İsveç'ten Savçenko için Rusya'ya çağrı

STOCKHOLM

İsveç Dışişleri Bakanı Margot Wallström, Rusya’da tutuklu bulunan açlık grevindeki Ukrayna milletvekili ve pilot Nadejda Savçenko’nun derhal serbest bırakılmasını istedi. Wallström, yaptığı yazılı açıklamada, Savçenko ve diğer Ukrayna vatandaşlarının Rusya’daki duruşmalarının İsveç'in Moskova Büyükelçiliği tarafından yakından takip edildiğini belirtti.

Rusya'nın Ukranya'nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine saygı duyması gerektiğini ifade eden Wallström, “Rusya tarafından kanunsuz şekilde tutuklanan Savçenko ve Ukranyalı birçok aktivistin derhal bırakılması gerektiğini” vurguladı.

Rusya'ya bağlı İnguşetya Cumhuriyeti’ndeki Rus insan hakları örgütü İşkenceyi Önleme Komitesi'nin ofisine gerçekleşen silahlı saldırıya da değinen Wallström, İsveç'in bu saldırıdan son derece kaygı duyduğunu ve olayın faillerinin bir an önce bulunarak adalete teslim edilmesi gerektiğini bildirdi.

Wallström, saldırıya uğrayanların arasında üç gazetecinin de bulunduğunu ve bunlardan birinin İsveç devlet radyosu Moskova sorumlusu Maria Persson Löfgren olduğunu aktardı. 

Muhabir: Atila Altuntaş

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın