Dolar
32.33
Euro
34.90
Altın
2,209.82
ETH/USDT
3,574.50
BTC/USDT
70,538.00
BIST 100
9,043.31
Dünya

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Füze üretimine devam edeceğiz

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, ülkesinin zırh delici füze ve savunma teçhizatı için kimseden izin almayacağını ve bu silahları üretmeye devam edeceğini söyledi.

11.02.2019 - Güncelleme : 11.02.2019
İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Füze üretimine devam edeceğiz

TAHRAN 

Devrimin 40'ıncı yıl dönümü dolayısıyla başkent Tahran'daki Azadi Meydanı'nda düzenlenen kutlama törenine katılan Ruhani, burada yaptığı konuşmada, İran'ın füze programına ilişkin açıklamalarda bulundu.

ABD, İsrail ve onların bölgedeki destekçilerinin yaptırım baskısı altında devrim kutlamalarını gerçekleştirdiklerini dile getiren Ruhani, halkın kutlamalara katılımının kendilerine yönelik planların boşa çıktığının bir göstergesi olduğunu savundu.  

İran'ın zırh delici füze ve savunma teçhizatı üretimi için kimseden izin almadığını ve almayacağını söyleyen Ruhani, "Silahlı kuvvetlerimiz hava savunma, karadan denize, denizden denize, havadan havaya ve karadan karaya atılan zırh delici füzeleri üretmeye devam edecek ve bunun için kimseden izin almayacağız." diye konuştu.

Eskiden silahların yüzde 5'inin ülkede üretildiğini ve yüzde 95'inin ise dışarıdan alındığını aktaran Ruhani, günümüzde ihtiyaçlarının yüzde 85'ini içeride ürettiklerini ve silahlı kuvvetlerin kendi kendine yetecek seviyeye ulaştığını ileri sürdü.  

Ruhani ayrıca devrimin başında 36 milyon olan İran nüfusunun yüzde 128 artarak şimdi 82 milyona ulaştığını kaydetti. 

İran'ın tüm eyaletlerinde, 11 Şubat 1979 devriminin 40'ıncı yıl dönümü dolayısıyla kutlama törenleri düzenleniyor.  

Muhabir: Muhammet Kurşun

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.
İlgili konular
Bu haberi paylaşın