'Irak güçleri DAEŞ'in kontrolündeki Felluce'ye girmek üzere'
Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Cevdet, Irak güçlerinin, çok kısa süre içinde terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Felluce'nin merkezine gireceğini belirtti.
Iraq
BAĞDAT
Irak Federal Polis Şefi Korgeneral Raid Şakir Cevdet, Irak güçlerinin terör örgütü DAEŞ'in kontrolündeki Enbar'ın en büyük ilçesi Felluce'nin merkezine girmek üzere olduğunu belirtti.
Cevdet, AA muhabirine yaptığı açıklamada, "Irak Federal Polisi, Enbar Polisi, Terörle Mücadele Teşkilatı ve Irak ordusu çok kısa süre içinde Felluce'nin merkezine girecek. Bu operasyon ilçenin tüm yönlerden ablukaya alınmasının ardından gerçekleşecek." dedi.
Öte yandan, Enbar'da görevli ordu kaynaklarından alınan bilgiye göre, DAEŞ'in Felluce'nin kuzeyine ve güneyine düzenlediği saldırılarda 13 kişi öldü, 15 kişi yaralandı.
Tugay komutanı yaralandı
Felluce'nin batısında DAEŞ'le girilen çatışmada ise Irak ordusunun 32. Tugay'ında görevli bir askerin öldüğü ve aralarında 32. Tugay komutanın da bulunduğu 3 askerin yaralandığı belirtildi.
Irak ordusu, polis teşkilatına bağlı unsurlar, Şii milislerden oluşan Haşdi Şabi ile Sünni aşiret güçleri, 2014'ten bu yana DAEŞ'in kontrolünde bulunan Felluce'yi geri almak amacıyla 23 Mayıs'ta ortak operasyon başlatmıştı.
Muhabir: Arif Yusuf-Ayşe Sümeyra Aydoğdu
