Dünya

İİT'den Suriye'de ateşkes çağrısı

İslam İşbirliği Teşkilatı, ramazan ayında Suriye genelinde ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

Muhammed Shekh Yusuf, Safiye Karabacak  | 03.06.2016 - Güncelleme : 03.06.2016
İİT'den Suriye'de ateşkes çağrısı

İstanbul

İSTANBUL

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT), ramazan ayında Suriye genelinde ateşkes yapılması çağrısında bulundu.

İİT Genel Sekreteri İyad Emin Medeni, yaptığı yazılı açıklamada, akan kanın durdurulması, sıkıntıların ve zor şartların hafifletilmesi için ramazan ayında Suriye genelini kapsayacak bir ateşkesin hayata geçirilmesini istedi.

Suriye'deki zor durumda olan bölgelere acil insani yardımların ulaştırılması için yardım kuruluşlarına alan açılması çağrısı yapan Medeni, "Suriye kriziyle ilgili uluslararası ve bölgesel aktif güçler bu çağrıya destek vermeliler. Bu güçler tüm askeri operasyonların sona ermesi ve gelecekte daimi ateşkese zemin hazırlaması amacıyla ateşkes sağlanması için Suriye hükümeti ve savaşan bütün taraflara baskı yapmalı." dedi.

Medeni ayrıca, ramazan ayının şiddetin sona erdirilmesi konusunda bir vesile olduğunu belirterek, "Bu mübarek ay İslam'ın hoşgörü değerlerini, rahmet dininin ilkelerini, Müslümanlar arasındaki dayanışmayı ve anlaşmazlıkların barışçıl yollarla çözülmesi yönündeki çabaları diri tutmaktadır." şeklinde konuştu.

Muhabir: Muhammed Shekh Yusuf, Safiye Karabacak

Anadolu Ajansı web sitesinde, AA Haber Akış Sistemi (HAS) üzerinden abonelere sunulan haberler, özetlenerek yayımlanmaktadır. Abonelik için lütfen iletişime geçiniz.